Neprehliadnite

Cesty golf Toskánsko

 

IL PELAGONE

Tento priestranný a pohodlný komplex sa nachádza v provincii Grosseto na juhu Toskánska oproti ostrovu Elba.

Uprostred malebnej krajiny kopcov a borovíc, cyprusov, viníc a olivových hájov na nás čakal skvelý luxusný rezort ako stvorený na aktívnu i oddychovú dovolenku.

V srdci Toskánska

Uprostred zvlnených kopcov Maremma a neďaleko pobrežia Tyrhénskeho mora leží Il Pelagone Hotel & Golf Resort Toscana. Tento 4-hviezdičkový hotelový komplex je ideálnym východiskovým bodom na objavovanie regiónu. K uvedenému pravému dovolenkovému raju patrí aj jedno z najatraktívnejších golfových ihrísk v Toskánsku – rovnomenný Golf Club Toscana. V dokonalej harmónii medzi idylickými olivovými hájmi, palmami a cyprusmi leží 18-jamkové golfové ihrisko, ktoré navrhol renomovaný britský dizajnér Keith Preston. Len štyri roky po inaugurácii bolo náročné ihrisko v roku 2003 vyhlásené za jedno z desiatich najlepších golfových ihrísk v Taliansku. Medzi najkrajšie dráhy určite patria jamky č. 11, čo je krátky par 3, zo žltých odpalísk meria 170 m. Jamka č. 18 je dlhý par 5, má 449 m a ponúka výhľady až na Elbu a Korziku. Hra na ihrisku Il Pelagone si vyžaduje presnosť aj pre množstvo vodných prekážok. S medzinárodným štandardom, golfovou školou, priestranným driving range a tréningovou plochou ponúka toto pestré golfové ihrisko optimálne podmienky na prvotriedny golfový zážitok.

Dovolenka par excellence

Il Pelagone Hotel & Golf Resort má 123 klimatizovaných apartmánov, ktoré sú rozmiestnené v niekoľkých budovách v malebnej zelenej oblasti. Všetky majú balkón alebo terasu často s fenomenálnym výhľadom. Trojizbové apartmány ponúkajú priestor až pre šesť osôb a niektoré majú aj malú kuchynku. Luxusné apartmány boli nedávno zrekonštruované a sú zariadené v autentickom toskánskom štýle. Kulinárske špeciality čakajú na hostí v dvoch reštauráciách rezortu: reštaurácia na terase pri bazéne ponúka typické talianske pochúťky, zatiaľ čo reštaurácia Le Cerretelle bola dokonca zvolená za najlepšiu reštauráciu golfového rezortu v Taliansku. Šéfkuchár tu rozmaznáva svojich hostí kuchyňou Maremma – jemnou kombináciou morských špecialít a výdatných jedál v štýle toskánskych horských dedín. Úžasné vína z vlastného vinárstva určite doplnia nádherný kulinársky pôžitok. Dva bazény priam nabádajú loviť slnko. Slnečníky, ležadlá a uteráky sú zahrnuté v cene ubytovania.

Súkromná pláž

V Il Pelagone Hotel & Golf Resort si však na svoje prídu nielen golfisti, ale aj tí, ktorí hľadajú relax v klasickom slova zmysle. Vrcholom v tejto súvislosti je časť súkromnej pláže v neďalekej obci Follonica priamo pri Tyrhénskom mori. Približne 600 metrov dlhá, jemná a mierne sa zvažujúca piesočnatá pláž je vhodná najmä pre rodiny s deťmi. Dlhá plážová promenáda ponúka množstvo reštaurácií, samozrejme, vrátane skvelého výhľadu na more.

Po dni plnom aktivít nájdu hostia dokonalý oddych a relax v hotelovom wellness centre Toscanella Ayurveda. Rezort je aj ideálnym východiskovým bodom pre najrôznejšie výlety. Do historických miest Siena, Pisa, Florencia a Rím sa dostanete  približne za 90 minút. Mimoriadne obľúbeným výletným miestom je ostrov Elba.

Panovník

Ako zrejme viete, história ostrova je nerozlučne spätá s menom Napoleona Bonaparteho. V roku 1815 tu prežil vo vyhnanstve deväť mesiacov. Napriek tomu, že bol v exile, vyhlásili ho za cisára ostrova. Nemožno sa im čudovať. Počas krátkeho panovania dal doviezť na ostrov dva milióny koreňov vinnej révy, jedlé gaštany, vystaval kanalizáciu a prvé cesty, čo sa neskôr stalo zdrojom bohatstva tamojších obyvateľov.

Golf Club Toscana

IL PELAGONE, Hotel & Golf Resort

Dĺžka (zo žltých opalísk): 5 542 m

Par 71

Za ochotu a starostlivosť ďakujeme Alessandrovi Napoli, riaditeľovi golfu a Head Pro z Golf Clubu Toscana.

Text Ivan Mičko / foto autor

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv