Neprehliadnite

Olympiáda v Paríži – Golf

 

„Výskum ukázal, že golfisti žijú až o päť rokov dlhšie ako ľudia, ktorí golf nehrajú. Čo je dôležitejšie ako byť zdravý? Myslím, že by sme si mali nájsť čas na golf.“

Annika Sörenstam

(10-násobná víťazka Major)

Zatiaľ čo české hráčky bojovali na turnajoch Ladies European Tour o dve miesta na olympijskom turnaji v Paríži, Česká golfová federácia pripravuje svoju prezentáciu na Olympijskom festivale v Moste. Grafickú predlohu z kampane „Golf je super,“ poukazujúcu na zdravotné prínosy golfu, poskytla federácii organizácia R&A.

Golf je skvelý pre vaše zdravie a pohodu. Golf umožňuje ľuďom zvýšiť ich duševnú pohodu v spoločenskom prostredí. Dokonca aj nasledovanie svojich obľúbených golfistov prechádzkou na golfových podujatiach je pre vás prospešné.

Štatistiky sú významné:

Golf ako fyzická aktivita môže pomôcť pri prevencii a liečbe viac ako 40 závažných chronických ochorení.
Na bežnom 18-jamkovom ihrisku prejde väčšina hráčov štyri až päť kilometrov, pričom spália až 2 000 kalórií.
Ak hráte golf aspoň 150 minút týždenne, spĺňate celosvetové odporúčania WHO týkajúce sa pohybovej aktivity.
Tí, ktorí sa chcú venovať tomuto športu, by si mali uvedomiť, že golf je jednoducho jedným z najlepších športov pre vaše zdravie.

České hráčky ako Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Kristýna Napoleaová a Jana Melichová sa predstavujú v kampani R&A pod českým názvom „Golf je dobrej.“ R&A už v minulosti publikovala štúdiu, ktorá dokazuje, že bežný golfista sa dožije až o päť rokov viac než ľudia, ktorí golf nehrajú. Golf pomáha zlepšiť kvalitu života, posilňuje mentálnu pohodu a ponúka pohyb na čerstvom vzduchu.

Klára Davidson Spilková sa nechala inšpirovať predlohou „Golf je dobrej… pro duševní klid,“ Sára Kousková ztvárnila predlohu „Golf je dobrej … pro pohyb.“ Kristýna Napoleaová sa predstavuje v golfovom švihu, ktorý ztvárňuje motív „Golf je je dobrej … pro koordinaci,“ a Jana Melichová predstavuje hlavnú myšlienku kampane, teda „Golf je dobrej … pro zdraví.“ Na spoločnej fotografii hráčky ukazujú, aký silný je český golf na najvyššej európskej sérii a akú skvelú partiu tam dokázali spoločne vytvoriť.

Zdroj: Česká Golfová federácia

Aj keď sa olympijských hier môžu zúčastniť iba dve hráčky za krajinu, golf je unikátny tým, že medzi nimi neexistuje rivalita, ktorú môžeme pozorovať v iných športoch. Kto z českých hráčok pôjde do Paríža a bude reprezentovať Českú republiku, sa rozhodlo po poslednom „kvalifikačnom“ turnaji, ktorý sa odohral v Berouně. Termín turnaja Tipsport Czech Ladies Open bol 21. – 23. júna 2024. Aj na základe tohto turnaja sa do Paríža dostali hráčky: Klára Davidson Spilková a Sára Kousková.

Tak ako každý rok aj teraz sa bude v areáli bratislavskej Kuchajdy sa od 26. júla do 11. augusta 2024 konať Olympijský festival. Na svoje si prídu malí aj veľkí. Vyskúšať si budete môcť zaujímavé športy, užijete si veľa zábavy aj živé koncerty hviezd slovenskej hudby. Chýbať nebudú ani priame prenosy z olympijských hier v Paríži.

VSTUP NA FESTIVAL JE ZADARMO

„Golf je celoživotným športom, ľudia s ním môžu začať pomerne skoro v detstve a pokračovať veľmi dlho, dokonca aj s určitým postihnutím. Preto si myslíme, že tento šport je dobrým príkladom, ako povzbudiť ľudí, aby boli aktívnejší,“ hovorí v štúdii Frank Sullivan, profesor medicíny primárnej starostlivosti a riaditeľ lekárskej fakulty pre výskum na University of St Andrews.

Zdroje: CGF, R&A, Olympijský festival

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv